Bbq en sous vide

Geplaatst inBBQ Apparatuur / Equipment
  • Posted by: Ingrid77777 3 jaar geleden

    Wie maakt er bij het bbq-en ook gebruik van de sous-vide techniek?

    Wanneer gebruik je sous-vide/ bij welke gerechten?

  • Posted by: Mister Cage 3 jaar geleden

    Deze volg ik even.

    Sous-vide bereidingen met vleesgerechten is iets waar ik momenteel ook interesse in heb.

     

  • Posted by: Bak-knopse 3 jaar geleden
    ik gebruik sous vide vaak voor de voorbereiding van biefstuk en stukken vlees waar het belangrijk is om het rare/medium/well done te krijgen. voor spareribs of low en slow is het wel lekkerder om van tevoren het al eventjes op de bbq te leggen zodat het een rooksmaak krijgt. dit krijg je na het garen er niet meer goed in.
  • Posted by: Mark-Bieckmann 3 jaar geleden

    Leuke tip is om mijn Sous-Vide video te bekijken: https://bbqpitmaster.community/articles/learning-burning

    Ik vroeg me af of het ook andersom kon. Eerst grillen endan sous-vide bewaren tot het moment van uitserveren. Bekijk de video om het resultaat te zien.

  • Posted by: Vroonen 3 jaar geleden
    ik maak pull pork dikwijls sous vide. ik laat hem eerst 2 uurtjes roken terwijl hij in de rubriek zit. daarna 24 uur de waterbak in op 74 graden. de pull pork is heel lekker en sappig.
  • Posted by: Erik's Grill & Chill 3 jaar geleden

    Ik gebruik sous vide soms, ik heb ale eens iberico ribfingers sous vide gegaard geweldig. Of mooie groente zoals bospeen of witlof of groene asperges. Heb ook al eens gedaan met aan plakken gesneden procureur met kruiden, mmm geweldig. Maar om lekker gerechten te serveren moet je wel weten hoe lang en welke kruiden daar is de mening nog al wel eens verdeeld over, het beste is zelf erachter te komen door te doen.

  • Posted by: Thomas 3 jaar geleden
    ik gebruik het regelmatig voor de catering. Werkt top en makkelijk in het gebruikt. pas her o.a. toe op: buikspek, gevogelte, shortribs en heel soms pulled pork. Ga er eens mee experimenteren zou ik zeggen. Ik kan het zeker aanraden!
  • Posted by: Pyryte 3 jaar geleden

    Ik gebruik de sous vide m.n. als mijn slager eens wat minder ideaal rundsvlees heeft of met een sucade lap (erg lekker en smaakvol). Sousvide naar 52C, afkoelen in ijswater, in de rook zetten in de bbq en weer naar de 50C (afhankelijk van de dikte van het vlees), als laatste stap schroeien voor de Maillard reactie. Heerlijk!

    Soms als ik een grotere groep te eten heb en pulled pork staat op het menu, dan speel ik vals met de sous vide (want zo'n ellende ding kan om 16:00uur klaar zijn maar ook om 20:00uur). Eerst een dag of wat sous vide en vervolgens nog 3uur op de offset om de rooksmaak en een beetje korst te creeeren. Echter, ik heb eens een proef gedaan met procereur via sous vide en dan roken en een identiek stuk via de normale methode ongeveer 8uur op de off set smoker. Beide erg lekker, maar die met 8uur op de smoker was wel lekkerder en had meer bite.

  • Posted by: kristof 3 jaar geleden

    sous de vide gebruik ik enkel bij stukken rood vlees tot 4 cm dik.  Daarna steeds de fik erin voor maillard reactie

Je moet inloggen of registreren om een reactie te plaatsen.

WORDT EEN BETERE BBQ PITMASTER EN KRIJG TOEGANG TOT ALLE FUNCTIONALITEITEN

MELD JE NU AAN Wanneer je al een member bent, login LOGIN om toegang te krijgen tot alle content.