-
Posted by: Tebbes 4 jaar geledenIk ben de afgelopen tijd een aantal recepten tegengekomen waarin butcher paper wordt gebruikt om mee in te pakken. Ik snap het verschil tussen inpakken in butcher paper en aluminiumfolie, maar ik snap niet zo goed wat het verschil is tussen butcher paper en bakpapier. Vooral als je ziet dat butcher paper veel duurder is dan bakpapier. Is butcher paper echt zoveel beter of is dit gewoon marketing? Ik hoor graag jullie mening en vooral ook ervaringen.
-
Posted by: Bkreffer 4 jaar geledenNaar mijn idee is butcher paper wat dikker en steviger. Het isoleert het beter waardoor de stoom er niet makkelijk uit gaat maar het rook wel er in komt. En het scheurt minder makkelijk doordat het stevig is.
-
Posted by: Tebbes 4 jaar geledenOkee bedankt voor de reactie. Heb je er zelf weleens mee gewerkt?
-
Posted by: Bkreffer 4 jaar geledenIk werk er zelf elke dag mee, ik ben slager, ik heb alleen nooit met bakpapier op de bbq gewerkt. dus heb het verschil (nog) niet getest.
-
Posted by: Tebbes 4 jaar geledenMisschien moet ik het toch maar eens proberen 👍🏻
-
Posted by: Erik's Grill & Chill 4 jaar geleden
Butcherpaper is dikker en het scheurt niet zo makkelijk en het is lucht door latend maar niet vocht door latend. Ik werk er soms mee met o.a. brisket of mooie chunck. ik heb ook eens geprobeerd met spareribs maar dat blijft een uitdaging, soms steken de botjes er stiekem door heen.
Dus bakpapier is dunner en scheurt heel snel is niet lucht doorlatend zoals butcherpaper.
-
Posted by: kristof 3 jaar geleden
butcher paper is luchtdoorlatend, inpakfolie niet
-
Posted by: Qbees 3 jaar geleden
ik ben het gaan gebruiken sinds ze het in velletjes op een rol verkopen bij de weber store in amersfoort. ben er nog niet helemaal uit of ik er blij mee ben... kan ook komen door dat het stugge vellen zijn ipv een rol.
Je moet inloggen of registreren om een reactie te plaatsen.