onderhoud halve maan deflector

Geplaatst inBBQ Apparatuur / Equipment
  • Posted by: Vincentk078 3 jaar geleden

    Hi allemaal, 

    ik ben even benieuwd hoe jullie omgaan op de kamado's met de deflectors.

    Op mijn Patton kamado maak ik gebruik van een divide and conquer systeem met 2 halve maan stenen schilden. 

    maar zodra er met een lange sessie vet of vocht uit bijvoorbeeld de rib verpakking is gelekt gaan deze bij een volgende sessie zwaar roken dat gewoon stinkt en dat trekt ook een tijdje in de kamado of zelfs wat ik van het weekend had, in de fik.

     

     

  • Posted by: kristof 3 jaar geleden

    ik gebruik meestal een alluminium bakje die ik er onder plaats.  Soms durf ik ook mijn deflector inpakken in alluminiumfolie bij low en slow sessie.  Indien hij toch te smerig wordt dan draai ik hem om met de vervuilde kant naar het vuur toe en stook ik even bbq naar 250 a 300gr.

  • Posted by: Vincentk078 3 jaar geleden

    Hi Kristof, heb jij dan niet dat die echt als een locomotief staat te roken? ik had het nog niet eerder zo heftig gezien en heb toch best wat gerookt.  

  • Posted by: kristof 3 jaar geleden

    Vincent078 zolang hij rookt zolang hij het vet/vuil afbrand.  Dit kan zeker een tijdje duren als je deflector heel vuil is.  Maar goed opstoken is de enige manier om dit boeltje te kuisen.

  • Posted by: Qbees 3 jaar geleden

    Je kunt het beste de Kamado opstoken tot zo'n 300-400 Gr Celsius voor een uur lang minimaal met de deflector platen erin. Alle troep zal verbranden (pyrolitisch schoonmaken). Ik doe het wel eens en mijn BGE is weer puur wit erna.

     

  • Posted by: Erik's Grill & Chill 3 jaar geleden

    Lekker even opstoken niet te hoog 250 graden is ook al wel hoog genoeg vindt ik. Dan wachten tot die baluwe rook weg is en dan nog 15 min en je kamado met inhoud is weer aardig schoon en gereed voor de volgende sessies. Ik doe dit maar hoog uit 2 x per jaar.

     

Je moet inloggen of registreren om een reactie te plaatsen.

HET BBQ FORUM IS VERHUISD!

Deze BBQ Pitmaster Community is totaal vernieuwd. We gaan verder onder de naam Outdoor Cooking Experience Center Community

De nieuwe Community vind je hier :

https://outdoorcookingexperiencecenter.community/xenforo

Hoe in te loggen op het BBQ FORUM:

  1. Ga naar https://outdoorcookingexperiencecenter.community
  2. Probeer in te loggen met je bestaande username / password
  3. Lukt dat niet, doe dan een password reset
  4. Lukt dat niet, stuur dan een email naar info@outdoorcookingexperiencecenter.nl
  5. Na te zijn ingelogd open je het menu en klik je op BBQ FORUM
  6. Vergeet niet 2FTA authenticatie beveiliging in te stellen wanneer dat wordt gevraagd