Uuni pro

Geplaatst inBBQ Apparatuur / Equipment
  • Posted by: Tim 3 jaar geleden

    Hallo allemaal,

     

    Ik maak met enige regelmaat pizza's. Altijd op een pizza steen en veelal op een van mijn barbecues. Nou moet ik zeggen dat de pizza's wel goed en lekker zijn. Ik loop vaak aan tegen het feit dat de pizzasteen snel koud wordt nadat je meerdere pizzas gemaakt hebt en dat het toch enige tijd duurt voordat een pizza klaar is. Ook mis is wat bovenwarmte op de pizza.

    Nu heb ik mijn oog laten vallen op een uuni pizza oven. Bij de eerste modellen stond mij tegen dat ik hier pallets voor moest gebruiken. Ook het continu bijvullen en formaat van de uuni haalde mij niet over de streep.

    Met de uuni pro kun je ook op hout of houtskool stoken. Daarnaast passen er fatsoenlijke skillets in waar je een mooi stuk vlees en groenten kunt bereiden. 

    Tot zover klinkt het helemaal top.

     

    Echter zie ik bijna niemand die een uuni pro heeft. De uuni pro is bijna nergens te koop (als je goed zoekt zijn ze er wel). Hij is bijna overal uitverkocht. Ook op het net bijna geen Nederlandse video's. Je leest er bijzonder weinig over. Ik vind ook nergens nadelen dat men hem daarom niet aanschaft. 

    In het verleden verkochten meerdere barbecuewinkels nog uuni's, ook dat is bijna niet meer. 

     

    Zijn er hier mensen die ervaringen hebben met een uuni? Het liefst natuurlijk met een uuni pro.

     

    Gr. Tim

     

     

     

  • Posted by: Mark-Bieckmann 3 jaar geleden

    Hallo Tim,

    Ik concludeer dat je voor het maken van je pizza's geen BBQ met deksel gebruikt. Klopt dat?

    Dat is wel een voorwaarde voor een goede pizza. Zelf heb ik geen Uuni.

    Mijn tip zou overigens wel zijn om je geld te gebruiken voor het kopen van een kamado BQ ipv een Uuni. Daarom maak je perfecte pizza's. Maar een kamado kan nog veel meer en is daarom veelzijdiger.

    Succes met het maken van de juiste afweging :)

    Groet,

    Mark

  • Posted by: Tim 3 jaar geleden

    Hallo Mark, 

    Ik ben in het bezit van meerdere kamado's van verschillende merken. Ook de daarbij behorende pizzastenen heb ik in bezit. De warmte in een kamado is anders dan in een Ooni. Gezien de grotere ruimte en lagere temperatuur tov een Ooni merk ik dat de pizzasteen sneller afkoelt nadat de steen zijn warmte afgegeven heeft aan een pizza. Hierdoor duurt het proces van een pizza steeds langer. Ook is een Ooni meer mobiel. 

    Nadat ik mij volledig gestort heb op de verschillende Ooni's en uiteraard ook het maken van de pizza en het pizzadeeg zie ik meer mogelijkheden. Door de verschillende soorten "00" bloem en de verschillende soorten gist krijg je ander resultaat. Reden genoeg om toch nog even met de huidige primo en keg aan de slag te gaan.

     

    In ieder geval bedankt voor je input. 

     

    Groet, 

     

    Tim

     

     

  • Posted by: Mark-Bieckmann 3 jaar geleden

    Je bent er fanatiek mee bezig. Leuk! Heb je deze video´s van Leonard al gezien, inclusief zijn recept pizza deeg?

    https://bbqpitmaster.community/articles/masterclass-brood

  • Posted by: Tim 3 jaar geleden

    Mark, 

     

    Ik heb deze nog niet gezien. Ik zag al een preview voorbij komen. Ik ga me erin verdiepen. Bedankt voor de info. 

     

  • Posted by: Erik's Grill & Chill 3 jaar geleden

    Hey Tim,

     

    Ik heb laatst met een Burnhard pizza oven mogen werken, die is echt supper.

    Mooi klein van stuk je kunt hem bijna overal kwijt, en hij werkt op houtskool, pellets en hout.

    In het begin is het wel ff oefenen hoe hij werkt vernam ik wel maar na een paar keer achter elkaar een pizza te maken krijg je het snel onder de knie. Je moet wel met enige regelmaat hout of pellets bij voegen, maar dat gaat heel simpel.

    succes met je zoektocht, wil je meer weten vraag het.

  • Posted by: Tim 3 jaar geleden

    Hey Erik, 

     

    Jij ook hier. Bedankt voor je input. Ik ga me ook eens in deze oven verdiepen. 

  • Posted by: Erik's Grill & Chill 3 jaar geleden

    Hey Tim,

    Ik heb hem nu gekocht de Burnhard werkt echt geweldig, mmm.

    Dus als je hem wilt zien je bent welkom.

     

  • Posted by: Tim 3 jaar geleden

    Kijk Erik. Dat is top. Ik ben zeker benieuwd. 

  • Posted by: Goose 3 jaar geleden

    Geen persoonlijke ervaring, maar mijncollega is er helemaal gek van koop bijzonder hout enz enz..

    brand als een malle en het is binnen een paar minuten klaar..

Je moet inloggen of registreren om een reactie te plaatsen.

WORDT EEN BETERE BBQ PITMASTER EN KRIJG TOEGANG TOT ALLE FUNCTIONALITEITEN

MELD JE NU AAN Wanneer je al een member bent, login LOGIN om toegang te krijgen tot alle content.