-
Posted by: roy1990 3 jaar geledenHallo allen sinds gisteren lid hier van de groep... wij hebben dus een weber 47cm niet de allergrootste maar om te beginnen.. we willen hier ook graag een pizzasteen op hebben alleen welke grootte kan hier op? iemand ervaringen? en welke methode voor briketten kan ik beste gebruiken hoor graag jullie reacties
-
Posted by: Mk merken 3 jaar geledenDag Roy, ik heb er zelf een van 35 cm maar je kan de binnenzijde van je rooster ook opmeten. Je kan de minion methode gebruiken en de briketten aan de buitenzijde leggen in de baskets. Ik zou de pizzasteen meteen op de bbq leggen zodat hij mee kan opwarmen (of in de oven opwarmen). https://bierbbq.nl/pizzasteen-gebruiken-op-de-bbq/ Hier misschien wat tips, hopelijk heb je er iets aan!
-
Posted by: roy1990 3 jaar geledenvandaag een 30cm gehaald dus ik ga het maar eens proberen as zaterdag bedankt voor de info krijg je met de minion wel de juiste temperatuur voor pizza's? dacht dat die methode low and slow was alvast bedankt
-
Posted by: Mk merken 3 jaar geledenIk gebruik de minion methode ook gewoon met houtskool (of vaak een mix met briketten) op de GBS, niet alleen in de WSM. Ik vul de kolenmand bijna vol, laat dan wat ruimte over zodat ik de aangestoken kolen daar neer kan leggen. Hierna steek ik wat kolen aan en doe dit dan in de basket erbij. Even wachten maar daarna haal ik ook gewoon hogere temperaturen.
-
Posted by: rik 3 jaar geledenprobeer de steen zo heet mogelijk te krijgen. een normale pizza houtoven heeft normaal een temperatuur op de vloer van rond de 360gr, pizza’s zijn dan ongeveer in 2 min klaar. als je een pizzasteen op je bbq gebruikt zal je iets meer geduld moeten hebben. succes met pizza bakken!
Je moet inloggen of registreren om een reactie te plaatsen.