Creatieve manieren ingredienten verkrijgen

Geplaatst inDiv.
  • Posted by: Olivier_Langendijk 3 jaar geleden

    Met het BBQ'en ga je natuurlijk voor de mooiste, puurste ingredienten, wat zijn de creatieve manieren waarop jullie deze verkrijgen?

    Ik heb bijv. met de eigenaar/ boer van de lokale kaasboerderij een deal gesloten. Ik heb een net geboren stiertje van hem gekocht wat we bij hem in  de weilanden laten rondlopen om bij tien maanden te laten slachten. Puur gras gevoerd. Ik heb een eigen kruidentuin en werk graag met de lokale biologische leveranciers.

     

    Ik ben erg benieuwd! wellicht dat ik nog nieuwe ideeen op doe?

  • Posted by: Tim 3 jaar geleden

    Ik heb de afgelopen jaren bij een boerderij die varkens houdt een half varken aangeschaft. Een beetje op dezelfde manier maar dan iets minder duurzaam.

    Verder zie ik bij ons in de regio en bij onze oosterburen dezelfde soort initiatieven ontstaan. Je kunt en klein varken kopen, bezoeken, voeden en uiteindelijk laten slachten.

    Ik vind dat eigenlijk wel een goede ontwikkeling.

     

     

     

  • Posted by: pko 3 jaar geleden

    Voor de bbq probeer ik wel zoveel mogelijk biologsch vlees te bestellen.

    En het liefst zo weinig mogelijk uit de supermarkt te halen.

    De kruiden heb ik zelf in de tuin staan.

    Op deze manier probeer smaakt alles nog steeds erg lekker.

  • Posted by: Olivier_Langendijk 3 jaar geleden

    En een half varken levert behoorlijk wat maaltijden op. Doen jullie dezemenzo de vriezer? Deel je deze met anderen? 

  • Posted by: Tim 3 jaar geleden

    Het halve varken portioneer ik in de gewenste stukken.  

    De buik gaat gelijk in een pekel voor bacon. 

    verder vacumeer ik alles en dit gaat inderdaad in de vriezer. 

  • Posted by: Erik's Grill & Chill 3 jaar geleden

    Ik koop bij de plaatselijke slager deze slacht ook nog zelf, ideaal. Of ik haal bij een ander slagerij die importeerd zelf ook uit Ierland, dus ik kijk wel waar ik het koop. Ik doe aardig wat met graan gevoerd net mooier gemarmerd, het gras gevoerd rundvlees is wat stugger en minder mooi door gemarmerd, maar wel het mooiste om eerlijk te wezen. Alleen de mensen willen tegenwoordig het vlees zuichen in plaats van te kauwen. Maar ik werk dus zowel met gras gevoerd als graan gevoerd en vooral waar komt het weg.

     

    Maar het is waar een ieder zijn prio neer legt natuurlijk en wat hebben ze te besteden natuurlijk.

    Ik vacumeer ook wel vlees maar probeer zo veel mogelijk vers te werken, soms ontkom je er niet aan.

     

    Even op je bovenste terug te komen Olivier dan moet jij eigenlijk je kalf laten slachten bij 8 maanden dan het je het beste kalfs vlees, mmm.

    Succes!

  • Posted by: Jeeneh 3 jaar geleden

    Ik probeer zo veel mogeliujk traceerbaar vlees te kopen. Daatnaast heb ik een kruidentuintje

  • Posted by: Erik.Bertrums 3 jaar geleden

    Ik ben van het gemakkelijke! Ik bestel bij een van de partners van deze site. Komen ze het lekker thuis brengen. Tevens hou ik de reclames in de gaten van de Sligro of de Makro.

    Ik ben niet van een levend dier kopen. Ik hoef mijn short ribs niet levend gezien te hebben.

  • Posted by: Erik.Bertrums 3 jaar geleden

    Ik ben van het gemakkelijke! Ik bestel bij een van de partners van deze site. Komen ze het lekker thuis brengen. Tevens hou ik de reclames in de gaten van de Sligro of de Makro.

    Ik ben niet van een levend dier kopen. Ik hoef mijn short ribs niet levend gezien te hebben.

  • Posted by: André 3 jaar geleden

    Ik koop mijn vlees veelal bij bevriende slagers met een passie voor het vak, af en toe krijg ik zo nog wel is een tip of iets om te proberen. Vis neem ik meestal mee van de Makro of wat de rest van de familie vangt;) Ik heb een kruidentuintje en de Makro heeft ook een mooie AGF afdeling (al is mijn mening op dat gebied niet erg objectief;)) Wildplukken is ook altijd leuk, maar dar heb/maak ik niet altijd de tijd voor vriij. Kwaliteit van je ingrediënten is het allerbelangrijkste, je kan een goed stuk vlees wel verpest, maar een slecht stuk vlees blijft een slecht stuk vlees.

Je moet inloggen of registreren om een reactie te plaatsen.

WORDT EEN BETERE BBQ PITMASTER EN KRIJG TOEGANG TOT ALLE FUNCTIONALITEITEN

MELD JE NU AAN Wanneer je al een member bent, login LOGIN om toegang te krijgen tot alle content.