Advies voor Oerhammetjes

Geplaatst inBBQ Recepten / Recipes
  • Posted by: Qbees 3 jaar geleden

    Hoi allemaal, Ik ga dit weekend voor het eerst oerhammetjes (livar) maken, ik heb maar 1 recept uit smokeygoodness maar heeft iemand nog andere suggesties?

    ik hoor het graag!

  • Posted by: De Kemphaan 3 jaar geleden
    Da’s toevallig.. Ik heb ze net uit de verpakking gehaald en zet ze nu een nacht in de natte pekel. Morgen overdag drogen en dan de nacht van zaterdag in een rub. Zondag ga ik ze volgens de 3-2-1 methode (voor spareribs) klaarmaken. Deze methode zag ik bij Noskos. Succes en ik hoor graag hoe jij het gaat doen. Groeten De Kemphaan
  • Posted by: Salademan 3 jaar geleden
    Het smokey recept heb ik ook twee keer gemaakt (twee keer want lockdown en bezoek kwam niet dus ik had genoeg over voor nog een keer. shame😁). Had toch de neiging wat droog te worden. Tweede keer de temperatuur 10 graden lager gehouden en dat was al beter, misschien dat pekelen en/of inpakken het sluitstuk kan zijn om ze sappiger te houden. Succes en eet smakelijk alvast (want smaken zal het🍗!)
  • Posted by: pko 3 jaar geleden

    Ik heb ze al een paar keer op de volgende manier gemaakt.

    Insmeren met mosterd en een lekkere rub erop inpakken in de plastic folie en een paar uur in de koelkast leggen.

    Dan zo`n 1,5 uur roken met wat appelhout ( bbq op zo`n 120 graden)

    Bij een kerntemp van zo`n 70 graden inpakken in de alufolie met wat appelsap en wat roomboter.

    Lekker laten leggen voor ook zo`n 1,5 uur.

    Daarna uitpakken ( vocht even bewaren) de hammetjes even in een metalen schaal leggen en lekker een massage geven met je favoriete bbq saus. 

    Met schaal en al een half uurtje terug op de bbq.

    En het feest kan beginnen erg lekker.

    ( eigenlijk bijna het zelfde als sparreribs)

    Eet ze alvast

     

  • Posted by: Qbees 3 jaar geleden

    He Guys,

     

    Bedankt voor de tips, heb ze toegepast resultaat was top. Check maar in mijn vlog

    https://www.youtube.com/watch?v=4LXZy4VQFXk&t=1s

     

  • Posted by: Knut 3 jaar geleden

    Leuke vlog Joris!

  • Posted by: Qbees 3 jaar geleden

    thx knut . Heb je de abboneer knop ingedrukt. 😊

  • Posted by: De Kemphaan 3 jaar geleden

    Hoi Joris, ziet er goed uit! Leuk dat je er ook een filmpje van hebt gemaakt. Wat was bij jou de uiteindelijke kerntemperatuur? Zelf vind ik ze eigenlijk het lekkerst als het vlees bijna van het bot valt. Vind ik ook bij spareribs. Jaja, ik weet dat er ook mensen zijn die liever een steviger bite hebben, maar over smaak valt niet te twisten toch? ;-) 

  • Posted by: Qbees 3 jaar geleden

    Ik heb liever een klein beetje structuur maar zeker boter mals! Dus net niet "fall off the bone".

    De kern temp zat tegen de 85/88 Degr C aan.

Je moet inloggen of registreren om een reactie te plaatsen.

WORDT EEN BETERE BBQ PITMASTER EN KRIJG TOEGANG TOT ALLE FUNCTIONALITEITEN

MELD JE NU AAN Wanneer je al een member bent, login LOGIN om toegang te krijgen tot alle content.