Brisket

Geplaatst inBBQ Recepten / Recipes
  • Posted by: JKoernap 2 jaar geleden

    Gister avond heb ik rond 19.30 de barbecue (The Bastard) aangestoken voor een Brisket "over night cook". De Amerikaanse brisket heb ik via een webshop besteld. 

    Tijdens het opwarmen heb ik de Brisket getrimd en gekruid met wat peper, zout, knoflook en uienpoeder. 

    Om 20.00 uur was de barbecue op een temperatuur van +/-105 graden. Vervolgens heb ik de Brisket indirect op de barbecue gelegd en gedurende 2 uur niet meer naar omgekeken (op de temperatuur na).

     

    Om 22.00 uur heb ik hem voor het eerst 'ingesmeerd' met een mengsel van: Appelazijn, appelsap, in combinatie met een scheutje jack daniels en worcestershiresaus. 

    Deze stap om 22.30 en 23.00 herhaalt waarna ik hem in aluminium folie heb ingepakt en terug op de barbecue heb gelegd. 

    Tegen 04:00 uur werd ik wakker van het alarm op mijn thermometer. Mijn Brisket had een temperatuur bereikt van 97 graden. 

    Ik heb de brisket van de barbecue gehaald, ingepakt in handdoeken en in een 'koeltas' bewaard.

    Om 06.30 ging mijn wekker, TIJD OM DE BRISKET TE BEKIJKEN!

    Hij was nog warm! De stoom kwam er vanaf, tijdens het snijden van de brisket kwam ik erachter dat het meer op pulled-beef leek dan op een brisket zoals ik hem ken van Youtube. 

    Nog steeds een overheerlijk ontbijt, zoals je ze niet vaak hebt! 

    Echter ben ik wel nieuwsgierig waardoor dit komt, waarschijnlijk door het gebruik van aluminium folie (stomen) in plaats van butcherspaper (garen).

     

    Wat is jullie ervaring met het klaarmaken van een Brisket?  

  • Posted by: admin 2 jaar geleden

    Over enkele dagen is het BBQ FORUM ons nieuwe forum. Daar zitten vele experts in het forum die je perfect met het antwoord op deze vraag kunnen helpen. Dit forum verdwijnt inclusief alle posts. Plaat je vraag over enkele dagen dus opnieuw. Bekijk ook de video met Jeroen Hazebroek waarin hij brisket maakt op de BBQ Pitmaster Community. https://bbqpitmaster.community/hoe-maak-je-briket

  • Posted by: elpedro 2 jaar geleden

    Ik heb best vaak brisket bereid en voornamelijk voor wedstrijden, ik starte dan om 23.00 om te kunnen inleveren om 13.00 de volgende dag.

    Mijn streven was altijd om deze dan minimaal 4 uur te laten rusten.

    De combinatie vocht en dus stoom versneld het proces ( je bent dan geforceerd aan het koken ) en met alufolie gaat dat een stuk sneller dan met Butcherpaper.

    Ook temperatuur is niet leidend maar gevoel, de ene keer is die klaar als die 92 graden is en de andere keer bij 99 graden pas, hij moet jelly achtig aanvoelen.

    De belangrijkste stap heb ik geleerd van Aron Franklin die ik twee keer heb mogen ontmoeten en die in mijn opgen de beste brisket man is van de wereld, en dat is als je brisket klaar is laat je hem buiten de BBQ met in geval van Aron butcher paper open en laat je heb minimal 5 graden terug koelen waarna je hem inpakt en laat rusten in een box.

    Ik denk dat in jouw geval het kookproces door is gegaan nadat je hem gelijk ingepakt en wel in de koelbox hebt gestopt ;-)

  • Posted by: Mk merken 2 jaar geleden
    Ik kan je geen tips geven maar wel een applaus 👏 👏 👏 Het klinkt in ieder geval lekker, met zo'n ontbijt wil ik ook wel wakker worden 😂
  • Posted by: JKoernap 2 jaar geleden

    El Pedro, bedankt voor jou uitleg, een goed excuus om nog eens een brisket klaar te maken! 

    Mk merken, gebeurd mij ook niet elke dag, maar dit was wel voor herhaling vatbaar hahahaha. 

Je moet inloggen of registreren om een reactie te plaatsen.

WORDT EEN BETERE BBQ PITMASTER EN KRIJG TOEGANG TOT ALLE FUNCTIONALITEITEN

MELD JE NU AAN Wanneer je al een member bent, login LOGIN om toegang te krijgen tot alle content.