-
Posted by: Robinslow 3 jaar geleden
heeft er iemand ervaring met een hele kalkoen op kamado rotisserie? hoe zorg je er onder ander voor dat deze niet kurkdroog wordt. en is vullen dan een optie? alvast bedankt
-
Posted by: Jhonny1966 3 jaar geledenik heb vorig jaar met kerst een kalkoen van 5 kg klaargemaakt op mijn weber gbs rotisserie, en gebruikte daarvoor briketten en wat appel chucks, ongeveer 180 graden. ik heb de borst tijdig ingewikkeld met aluminiumfolie nadat de kalkoen mooi van kleur was. ik heb er wat groenten en citrusvruchten in gedaan, maar niet volledig gevuld, want dat beïnvloed de garing nogal. let er ook op dat je contragewicht hebt anders krijg je een erg onregelmatige rotatie
-
Posted by: Jhonny1966 3 jaar geledenmaar mijn kalkoen was droog. de tip die ik kreeg was om volgende keer toch goed te vullen zodat de garing van binnenuit geremd wordt en de kalkoen minder snel droog wordt maar wel de kalkoen blijven beschermen met aluminiumfolie zodra hij op kleur is. al met al kon de kalkoen het niet winnen van mijn kippetjes op spit.
-
Posted by: Robinslow 3 jaar geledenbedankt John voor je reactie, ik ga het volgende week proberen. ik heb een tip gelezen om de kalkoen een aantal uren onder water te dompelen voordat die op de spit gaat.
-
Posted by: Jhonny1966 3 jaar geledensucces, ik ben benieuwd.
Je moet inloggen of registreren om een reactie te plaatsen.